"Gotuj po hiszpańsku II" - nabór do IV edycji programu współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI
Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI prowadzi kolejny nabór do IV edycji bezpłatnego projektu współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Wśród restauracji w których uczestnicy odbywają praktyki są restauracje z przewodnika Michelin oraz z gwiazdką Michelin. Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Projekt "Gotuj po hiszpańsku II", to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany,
inspiruje.
Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem.
Wyjechało z nami już 98 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce.
Projekt "Gotuj po hiszpańsku II" został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk do programu TVP "Fundusze Europejskie jak to działa". https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE, a już wkrótce zostanie zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych Republiki Federalnej Niemiec.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/oraz materiałami.
Spot 1 "Gotuj po hiszpańsku II": https://www.youtube.com/watch?v=pqtgSD7JrE0
Spot 2 "Gotuj po hiszpańsku II": https://www.youtube.com/watch?v=FBXQEa8sq-E
Relacja w Telewizji Tarnowskiej: https://www.tarnowska.tv/video/643,gotuj-po-hiszpansku
Zapraszamy do kontaktu!
Poprzedni artykuł